Perheterapia

Perheterapia on psykoterapiamuoto, jossa kohteena on useampi kuin yksi ihminen, usein koko perhe. Suurimmassa osassa käyntejä tapaamisissa on enemmän kuin yksi henkilö. Jotta perheterapian voidaan ajatella olevan psykoterapiaa, on sen oltava riittävän intensiivistä ja prosessimaista. Perheterapian kesto voi olla muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen. Sitä toteutetaan pääsääntöisesti 1-4 viikon tiiveydellä.

Perheterapiaan voi hakea korvausta Kelalta. Useimmiten perheterapiatyöskentely muodostuu perheen vuorovaikutuksen parantamisen ja perheen historian tutkimisen ympärille, monien eri menetelmien avulla. Perheterapiakoulutuksia on monenlaisia ja lähestulkoon aina perheterapeutin muutkin koulutukset ja mielenkiinnon kohteet ovat mukana hoidon sisällössä.

Perheterapiaan hakeutumisen syitä on lukuisia. Kun mietitään yksilö- ja perheterapian välillä, tulee ottaa huomioon mm. miten paljon perheen vuorovaikutussuhteet vaikuttavat yksilön oireiluun ja voiko koko perheen mukaan ottaminen psykoterapiaan tuoda tehokkaamman avun kuin yksilön auttaminen. Pienten lasten psyykkisessä oireilussa perheterapian valitseminen on useimmiten perusteltua.

Perheterapiavastaanottoni sijaitsee Paimion Mehiläisessä.
Copyright Tunne Mielesi Oy, 2020, Kaikki oikeudet pidätetään